Posted on

Sidste år var stedet, hvor jeg arbejdede tvunget til at fyre alle medarbejdere. Jeg stod af den grund som frygtet uden forudsigelig løn.

Situationen føltes virkelig håbløst. Jeg har ikke været uden arbejde. Heldigvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere betalt til a-kasse. Det var min overlevelse, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har nogen gange haft i tankerne, at det ikke var nødvendigt at betale til a kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg moden nok til at forblive medlem.

Da jeg uden forvarsel var ledig blev medlemskabet uden diskussion guld værd.

A kassen var behjælpelige med at sætte mig ind i det økonomiske aspekt og det juridiske, ligesom de bidrog til at kigge efter nye jobs, fremstillesvar på opslag og cirriculum vitae. Det var faktisk rimeligt til at gå til.

Det er svært at finde arbejde i mit arbejdsområde. Derfor var jeg forberedt på, at jeg ville være uden arbejde over en lang periode. Finansielt ville det være svært, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en a kasse. Af den årsag var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en stabil løn, men jeg kan beholde mit hjem, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg vildt lettet over.

Der er jo en del arbejdsløsheds-kasser, og det væsentligste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er med kompetencer inden for min branche. Arbejdsløsheds-kassen skal desuden fremstå til at regne med. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg fik tilbudt nogle faste besøg hos min akasse, og der var også lejlighed til at melde sig til til inspirerende kurser, som gjorde mig en del mere oplyst om blandt andet firmaer.

For nylig fik jeg et opkald fra ASE A-kasse, som kunne oplyse, at a kassen havde et muligt arbejde til mig. Jeg var begejstret.

Et par timer efter var jeg til jobsamtale på mit kommende arbejde. Det forløb forrygende, og senere samme dag kontaktede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være uden arbejde i nogle måneder, og det er dejligt, at jeg atter har en fast indtægt. Jeg er taknemmelig for mine nye chefer.
Det er anstrengende at stå uden arbejde, og det er essentielt at modtage den rigtige hjælp.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min virksomhedskonsulent.
At kunne få dagpenge som en del af en a kasse blev af flere årsager min overlevelse finansielt. Af den årsag var jeg tilsikret rent økonomisk, og jeg var ikke tvunget til at skaffe mig af med de genstande, der har stor betydning for mig.